Alla vill vi vara greker! 🇬🇷

Mitt liv som grek! Αγαπώ την Ελλάδα!

Jag börjar här med en liten frågeställning.

Född grek, men 100% svensk i själen.
Född svensk, men 100% grek i själen.
Vem är mest grek?

Fundera på den hör ni!

 

Eftersom jag är 100% grek i själen, så är jag självklart grek.
Jag har bott i Grekland, varit förlovad med en grek, pratar grekiska, läser grekiska på Lunds universitet, och älskar allt som har med Grekland att göra. Åker dit varje år och varje gång känns det som att jag kommit hem. Nu undrar jag om man kan byta sitt svenska medborgarskap mot ett grekiskt!? Jag är ju ändå Greklandspatriot…
Jag menar, där finns allt man kan önska sig – ett underbart klimat, fantastiska människor, härliga stränder, fantastiskt god mat, frappé, ett underbart gott rosévin, för att inte tala om deras inhemska sprit – raki.
Dessutom har de ju alla de grekiska gudarna, så det är ju inte så konstigt att vi alla vill vara greker!!
Grekland är ju faktiskt paradiset på Jorden!

Rozanna LJ

#Blogg100 #Grekland #paradisetpåjorden #rosévin #grekiskagudar #lundsuniversitet

You may also like...