Vår resa till USA!!

MIAMI BEACH
Vi bodde ett ganska trevligt hotell i Art Deco-distriktet. Miami är precis som jag hade föreställt mig. Palmer, stranden med klargrönt vatten, badvakter, ytliga människor, etc etc. Gillade jag det? Tja, inte så mycket som jag trodde att jag skulle … men det var helt ok.

Vi tog en båttur i Biscayne Bay och såg alla stora yachter och husen som tillhörde de rika och berömda, såsom … Sylvester Stallone, Naomi Campbell, Elisabeth Taylor, P Diddy, uppfinnaren av Viagra och många fler. Efter den otroligt “tröttsamma” turen tog vi en mudslide på en bar i marinan! Yummy!

En av dagarna tog vi en tur till Everglades. Där åkte vi ut i träskmarkerna med en airboat och sa hej till alligatorerna. Det var så häftigt! Sedan höll jag “Snappy”, en liten alligator och han var så häftig och magen var så mjuk. Han var helt underbar. Älskade honom!

Miami Beach var helt ok! Det var soligt och varmt och vem gillar inte det?!

 

NEW YORK CITY
Här bodde vi ett stort hotell vid Madison Square, så man kan säga att det var väldigt centralt. Det fanns boutiqer, restauranger, teatrar, etc över hela området. Människor i NYC verkade vara lite mer personliga mot oss, än de var i Miami Beach, och det gillar man ju.

Fredag ​​kväll träffade vi några amerikanska vänner på middag och drinkar, och det var en fantastisk kväll med fantastiska människor! Detta måste vi definitivt göra igen!

På lördagen gick vi till Macys och shoppade. Det finns 9 våningar så där kan du verkligen spendera en massa dollar … vilket vi gjorde. Självklart! Jag älskar shopping!

Lördag kväll gick vi till Jekyll & Hyde Club, på 44th Street mellan 7th och 8th Avenue. Det var en något udda upplevelse kan jag tillägga, med levande underhållning och kusliga specialeffekter! Skelett, döskallar, spindlar, förgiftade drinkar, Frankenstein och Dr Jekyll & Mr Hide fanns också på plats förstås!

På söndagen tog vi en tur till Harlem, med Harlem Spirituals till en gospelgudstjänst i en mycket enkel kyrka i Sugar Hill. De sjöng och dansade och verkade allmänt glada. Det var en fantastisk upplevelse, även om några av dem flippade ut totalt, men det är en annan historia.

Efter ceremonin åkte vi till den berömda nattklubben för jazzmusik, Cotton Club, som tidigare var belägen i Harlem, NYC. Klubben drevs 1923-1940 med endast ett etablissemang av vita, trots att det innehöll många av de största svarta underhållarna. Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Nat King Cole, Billie Holiday och många många fler. Det har öppnats igen på en annan plats, dock inte så långt bort från den ursprungliga platsen.

Där hade vi brunch och Helen Slade, en svart gospelsångerska uppträdde där med sitt band, och det var så häftigt. När hon började sjunga “Happy Days”, ville hon ha upp oss på scenen. Jag stod längst fram och sjöng tillsammans med henne och de andra, och det var så coolt!
Så nu är jag då naturligtvis en stjärna! ;)

Miami är ett härligt ställe om man vill ha sol och värme. NYC är en fantastisk storstad där det finns så mycket mer att se än vad jag ens kunde ana!! LOVE IT!!

You may also like...