Recensioner av bokbloggare

BookieCookiez – Nathalie Sjögren

När jag läste baksidestexten blev jag nyfiken på att läsa den här boken. Vad var det för ondska och vilka var de tolv männen? Det hela började bra och jag blev allt mer nyfiken ju mer jag läste. Själva historien var bra och stundtals var den riktigt spännande, men det finns en del partier där berättelsen saktar ner.

Det jag märkte mest var att nästan alla dialoger började med att de hälsade på varandra och kallpratade innan de kom till saken. Just detta gjorde att tempot saktade ner och man ville komma till saken istället för att läsa hur personerna mådde. Detta kunde lätt fixats, genom en extra genomgång av manuset med hjälp av en lektör. Att stryka en del i manuset skulle gjort boken superspännande.

Jag menar att om man tätar till boken och tar bort saker som man som läsare förstår (visa istället för att tala om) är Morganas själar – Iskall eld en mycket bra bok. Man anar aldrig vem den onda är och det är kusligt att huvudpersonens vänner en efter en dör på mystiska sätt. Karaktärerna är intressanta och för historien framåt.

Det här är Lundbergh Jensens första bok och Iskall Eld är bara början på berättelsen om Morganas själar. Jag blir nyfiken på mer och jag tror att nästa bok kommer att bli otäck.

På grund av dialogerna som jag nämnde får boken fyra kakor av tio. Annars är det en spännande och otäck bok.

 

Vargnatts Bokhylla

Hm. Den här boken är klurig att skriva om för den har gjort mig väldigt splittrad.

Jag börjar med det positiva! Det är en bra och spännande berättelse. Själva tanken är riktigt intressant och jag hålls ju så nyfiken att jag snabbt tar mig igenom boken. Det börjar ganska snabbt att hända saker och sedan fortsätter det i stort sett hela tiden, så det blir aldrig långtråkigt att läsa.

Samtidigt som man får följa den historien som pågår i nutid kastas man ibland tillbaka i tiden och får läsa tillbakablickar. De är skrivna med kursiv text och det är gjort väldigt smidigt så man inte blandar ihop det. Tillbakablickarna är också väldigt intressanta och hjälper till att väva ihop berättelsen som pågår nu.

Men, det är något som gör att jag och språket inte riktigt kommer överens. Jag tycker inte dialogerna känns så naturliga som jag skulle vilja att de gjorde. Och ibland är det lite för mycket upprepningar när det beskrivs hur någon gör/säger något. På fyra sidor (direkt efter varandra alltså) med två personer inblandade sa dem saker “flirtigt” 4 gånger och jag vet inte om det bara är jag som tycker att det blir för mycket. Men det var lite sådant som fick mig att haja till vissa gånger och tappa flytet i texten.

Så ja, det är med lite blandade känslor jag avslutar den här boken.